Search
Close this search box.

Hasar Farkı Nedir?

    Trafik sigortalanında onarımı mümkün olmayan parçalanın “eşdeğer” veya “original” parça yerine, mevzuata aykını olarak aynı kalitede olmayan veya “yan sanayi” olarak tabir edilen parçalarla değiştirilebildiği görülmektedir. Sigorta şirketinden “hasar farkı bedel” talep edilmesidir.

Bizler sizler için öncelikle sigorta eksperleri tarafından düzenlenen Parça-İşçilik raporlarını temin ediyoruz.
Alanında uzman eksperlerimiz parça kod ve isimlerinden hangi nitelikte parça takıldığının ve aracınızda değişen parçalar ile aslında değişmesi gereken parçalar arasındaki tutar farkını raporluyor.

Sizin adınıza bu raporlara istinaden hakkınız olan zararınızı alabilmeniz için aracılık hizmeti sağlıyoruz.

Hasar Farkı Nasıl Hesaplanır?

Aracın hangi bölgelerinin ne derecede hasar aldığı, gerek sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu eksperler vasıtasıyla gerek ise hak sahibinin bağımsız eksperlerden düzenlenmesini talep edeceği ekspertiz raporlarıyla tespit edilebilmektedir. Yapılan tespitler neticesinde; aracın piyasa bedeli, marka-modeli ve kaza tarihi dikkate alınarak, hasar almış olan parçaların orijinal fiyatları belirlenmektedir. Sigorta şirketleri tarafından yüksek iskonto oranlarıyla temin edilen yan sanayi niteliğindeki parça fiyatları ile tarafımızca tespit edilecek orijinal parça fiyatları arasındaki fark, hasar farkı tazminatı olarak talep edilebilecektir..

Hasar Farkı Başvurusu Nasıl Yapılır?

  • Araç hasar farkı başvurusu için kusurlu tarafın zorunlu trafik sigortası tarafından ödenir. Bu yüzden başvuru da kusurlu tarafın zorunlu trafik sigortasına karşı yapılmalıdır.
  • Uygulamada birçok hata yapılmaktadır. Şunu açıkça ifade etmek gerekir ki araç onarımını her zaman kusurlu araç sigortası tarafından gerçekleştirilmez. Birçok nedene bağlı olarak Mağdur kusurlu olmasa da kendi özel Kasko şirketinden araç onarımını gerçekleştirebilir.
  • Araç Kasko tarafından onarımı sağlansa da durum değişmez yine de kusurlu tarafın zorunlu trafik sigorta şirketine başvuru yapılması gerekir.
  • Başvuru yaparken en önemli husus ise aracınızda ne kadar hasar farkı olduğunu bilmeniz gerekir.
  • Bunun hesabını ise alanında uzman eksperler tarafından yaptırmanız tavsiye edilir aksi takdirde reel hasar farkınızı almanız mümkün olmayabilir.

Biz Neler Yapıyoruz?

    Araç değer kaybının ne kadar olduğunun tespiti oldukça önemlidir. Bizlerin önceliği de bu hesabın yapılması ile birlikte zararınızı tam olarak tahsil edebilmeyi hedeflemektir. Bu hesabın yapılması için ise kazaya ait tüm evrakların toplaması gerekmektedir

Bu evraklar;

    Sizler için bu evrak ve fotoğrafları topluyoruz dosyanızı oluşturuyoruz. Alanında uzman eksperlerimize dosyanızı gönderiyor ve aracınızın değer kaybının ne kadar olduğuna ilişkin rapor alıyoruz.
Bu rapor ve evraklar ile ilgili sigorta şirketine başvuru gerçekleştiriyoruz. Bizler tüm bu süreci yönetirken sizler hiçbir MASRAF yapmıyorsunuz.

    Başvuru sonucu Sigorta Şirketi 15 gün içinde dosyayı sonuçlandırıyor. Sigorta Şirketi ile mutabakat gerçekleştiremediğimiz takdirde ise Sigortanın takdiri üzere belirtilen değer kaybını sizlere tahsil ediyoruz.

    Uyuşamadığımız tutar üzerinden ise dosyanızı Sigorta Tahkim Komisyonuna gönderiyoruz. Sigorta Tahkim Komisyonunda yargılamanın görev süresi 4 aydır.

    Oluşturduğumuz dosyanızı Hakkınız olan Zararınızı gidermek için tüm hukuki süreci sizler adına en iyi şekilde yönetiyoruz ve sonuçlandırıyoruz.
Hem zamandan tasarruf edin hem hakkınıza en iyi şekilde sahip çıkın!
Sizler de bizimle çalışmak isterseniz hemen formu doldurun veya irtibat telefonlarımızdan hemen bizlere ulaşın!